Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2008 12:30

Συνέντευξη με την Βούλα και τον Δημήτρη Σ. Αράπη

Συνάντησα ένα βράδυ τα παιδιά στο CIELOστου Ζωγράφου, και είπαμε δυο κουβέντες παραπάνω. Αφορμή, ήταν τα νέα που έμαθα τον Αύγουστο στο χωριό. Το να νοικιάσει κανείς το καφενείο στην πλατεία της Φτέρης δεν είναι και λίγο πράμα!!.

 

- Είναι αλήθεια, η απλώς παραμύθια, γιατί τον τελευταίο καιρό πολλά ακούμε. Δημήτρη τι λές;

- Είναι αλήθεια!!! Η πρώτη κίνηση έγινε επίσημα από την πλευρά μας το Πάσχα το 2008 στον επίτροπο της εκκλησίας μας στη Φτέρη στον Χαρίλαο Μπαλαούρα. Στη συνέχεια έγινε η διαδικασία με την εκκλησία (πλειστηριασμός), όπου περιμένουμε και την απάντηση του Συμβουλίου της Μητρόπολης Άρτας, για τις τελικές διαδικασίες. Για μας δεν είναι απλά αλήθεια, είμαστε πολύ θετικοί και χαρούμενοι για αυτή μας την απόφαση. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η επιθυμία της Βούλας να φύγουμε μακριά από την Αθήνα για να αλλάξει προς το καλύτερο η ποιότητα της ζωής μας, και η αγάπη των παιδιών μας προς το χωριό. Ειδικά τα παιδιά μόλις τους ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας, πετάξανε από τη χαρά τους, και έτσι μετά από ένα μίνι οικογενειακό συμβούλιο είπαμε όλοι μαζί ναι!!!!

 

-Από ότι ξέρω εσείς στην Αθήνα έχετε μια προκοπή -όπως λέει και ο κόσμος-. Είστε παντρεμένη εδώ και 17 Χρόνια και έχετε τέσσερα παιδιά, πως το σκεφτήκατε το όλο σκηνικό.

-Απλά και χαλαρά …. . Ο Δημήτρης είναι από χτες  εκεί, αλλά για κάποιους λόγους δυστυχώς είμαστε ακόμα στην Αθήνα. Τα παιδιά και οι επαγγελματικές μας υποχρεώσεις είναι τα πρώτα εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσει μια οικογένεια για να πάρει μια τέτοια απόφαση. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε ένα βάθος χρόνου θα δρομολογήσουμε έτσι τα πράγματα που να μπορούμε να εγκατασταθούμε μόνιμα στο χωριό. Να φύγουμε άμεσα δεν μπορούμε, τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε  να μεγαλώσουμε τα Σαββατοκύριακα για να είμαστε πιο κοντά στο όνειρο.( και ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφίζετε στο μουτράκι της Βούλας).       

 

-Η επαρχία δεν σας φοβίζει!!. Θα μπορέσετε να αντέξετε στα προβλήματα που πιθανόν να δημιουργηθούν.

- Πράγματι, η επαρχία είναι μια μικρή κλειστή κοινωνία με τα πιστεύω της, τους τρόπους της, και όλα τα συναφή….

Χρειάζεται χρόνος και θέληση και από της δύο πλευρές για να υπάρχει μια ομαλή συμβίωση. Η λύση στο κάθε πρόβλημα έρχεται με την έναρξή του. Το χωριό μας, όπως και όλα τα χωριά της επαρχίας έχουν της δικές τους ιδιορρυθμίες. Θα πρέπει κανείς να τις αποδεχτεί και να προτείνει τα δικά του θέλω και εκφράζει τα δικά του συναισθήματα. Εγώ και η Βούλα γνωρίζουμε τους κινδύνους και τα  πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προτείνουμε τον δικό μας τρόπο ζωής.     

 

-Το χωριό μας έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους για να μείνουν εκεί, εσείς έχετε ανάγκη το χωρίο και για πιο λόγο;

-Έτσι είναι . Το χωριό μας έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους και νέους ψηφοφόρους. Παρ’ όλο  που δεν ψηφίζουμε εκεί, δεσμευόμαστε ότι σύντομα θα μεταφέρουμε την οικογενειακή μας μερίδα και τα εκλογικά μας δικαιώματα. Δεν πιστεύουμε πως ξαφνικά θα αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας, ούτε ότι θα γυρίσει πίσω στα χωριά τους ο κόσμος εν μια νυχτί. Εμείς έχουμε ανάγκη το χωριό για πολλούς και διάφορους λόγους ,και τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών μας, θα φανούν πολύ αργότερα.

 

-Βλέπω πως μου παρουσιάζεται τα πράγματα πολύ ωραία και ιδανικά. Το χωριό δεν μόνο οι 15 μέρες των διακοπών το καλοκαίρι, είναι οι μοναξιές και οι κρύες νύχτες του χειμώνα;

-Θα σου τονίσω και πάλι, ότι την απόφαση αυτή την στηρίζει όλη η οικογένεια, και όπως καταλαβαίνεις η μοναξιά αυτή μετριάζεται.  Όταν είσαι μόνο σου, πράγματι η ζωή είναι κάπως δύσκολη, αλλά όταν έχεις έναν σύντροφο, τότε η μοναξιά πάει περίπατο. Ένα είναι σίγουρο, πως θα ασχοληθούμε με πολλά πράγματα. Κάθε εποχή έχει το δικό της ενδιαφέρων και έρχεται κάποια στιγμή που διαπιστώνεις πως δεν σου φτάνει ο χρόνος γιατί συνεχώς με κάτι θα έχεις να ασχοληθείς. Αυτό δεν μας τρομάζει. Ζώντας την εναλλαγή των εποχών, είναι βέβαιο ,πως θα μας γεμίσει με συναισθήματα, ικανά για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον καινούργιο τρόπο ζωής που ονειρευόμαστε.

 

  • Του Λευτέρη Καλιακάτσου: Του Λευτέρη Καλιακάτσου

Ο νερόμυλος του Κρυονερίου

Ο νερόμυλος του Κρυονερίου

Ο Νερόμυλος δημιουργήθηκε το 2000 απο τον...

"Το ζεύκι"

Παρουσίαση ταβέρνας "Το ζεύκι" στον Βαθύκαμπο Άρτας    

Άραχθος Χαγιάτι

Άραχθος Χαγιάτι

Το Ξενοδοχείο ''Άραχθος Χαγιάτι'' βρίσκεται στην Φτέρη...

Οινοποιείο Κώστα Βασιλείου

Οινοποιείο Κώστα Βασιλείου

Επισκεφθήκαμε το οινοποιείο του Κώστα Βασιλείου στον...

Καφενείο πλατείας Ναζαίων Κώστα Καλιακάτ…

Καφενείο πλατείας Ναζαίων Κώστα Καλιακάτσου

Τις Απόκριες επισκεφτήκαμε και εμείς το καφενείο...

kalesma