Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 12:17

Συνέντευξη με τον κ. Τζαδήμα Κων/νο υπεύθυνου έργου της τεχνικής εταιρείας ΔΟΜΙΚΗ ΑΡΤΑΣ Α.Τ.Ε..

Είμαστε από την εφημερίδα ο Άραχθος και θα θέλαμε να κάνουμε μαζί σας μια φιλική κουβέντα. Καταρχήν να σας καλωσορίσω και να σας ευχηθούμε καλές  δουλειές.   

-Δώστε μου το στίγμα της εταιρείας και τις δραστηριότητές της.

Η ΔΟΜΙΚΗ ΑΡΤΑΣ Α.Τ.Ε. είναι τεχνική εταιρεία κατηγορίας Δ τάξεως και ασχολείται  με δημόσια έργα που δραστηριοποιείται  στην περιοχή της Ηπείρου. Το αντικείμενο που ασχολείται είναι έργα οδοποιίας , αποχέτευσης ,ύδρευσης κ.λ.π.

 

- Να μιλήσουμε τώρα για το έργο που μας αφορά άμεσα και γίνεται από γέφυρα Τζαρή μέχρι το Μακρύκαμπο και πείτε μου τι ακριβώς είναι ,από πού χρηματοδοτήται ,πότε ξεκίνησε και πότε προβλέπεται να παραδοθεί.

Είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή και θα ενώσει δυο κεντρικές επαρχιακές αρτηρίες Ροδαυγή – Πράμαντα και γέφυρα Τζαρή Καταράκτη. Χρηματοδοτείτε από Εθνικούς Πόρους , δηλαδή από το ΥΠΕΧΩΔΕ και υπεύθυνη υπηρεσία επίβλεψης είναι η Δ.Τ.Υ. Άρτας  και η αξία του έργου φτάνει τα 3.000.000 ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2006 και ευελπιστούμε ότι θα παραδοθεί το καλοκαίρι το 2008. Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες στα κομάτια  από γέφυρα Τζαρή μέχρι Καρκαβιλέικα και από Καρκαβιλέικα μέχρι Μακρύκαμπο.

Το ενδιάμεσο κομμάτι μεταξύ διασταύρωσης  Ράμιας και παράκαμψης Καρκαβιλέικων , λόγω απαλλοτριώσεων και άλλων τεχνικών δυσκολιών δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

 

-Από την αρχή του έργου και για ένα χιλιόμετρο παρατηρεί κανείς ότι έχουνε γίνει μεγάλες επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον . Πείτε σας παρακαλώ που οφείλονται αυτές , και αν έχετε την καλή διάθεση σε κάποια σημεία του έργου  που έχουν γίνει  κατολισθήσεις τι σκοπεύετε να κάνετε , Δηλαδή κοντολογίς τι θα γίνει με το αυλάκι που περνάει από κάτω και είναι μείζονος σημασία.

Για να μπορεί να κατασκευαστή ένα έργο με ασφάλεια και να έχει τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές έπρεπε εκ των πραγμάτων να γίνουν σε κάποια σημεία μεγάλες εκσκαφές, λόγω της στενότητας του παλιού δρόμου και λόγω το ότι υπάρχουν πολλές στροφές. Τα προιόντα εκσκαφής μεταφέρθηκαν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό σε άλλο σημείο που δεν επηρεάζει την κήτη του ποταμού Αράχθου. Τα χώματα και οι πέτρες που έπεσαν ήταν αποτέλεσμα εκρήξεων τα οποία δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε.

 

Συγνώμη αλλά δεν μου απαντήσατε τι θα γίνει με το αυλάκι.

Το αυλάκι από την αρχή μεταφέρθηκε πιο έξω με ευθύνη και κατασκευή δικιά μας ,προσπαθώντας να μην σταματήσουμε την λειτουργία του καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, μετά το τέλος των εργασιών  με ευθύνη και πάλι  δικιά μας το αυλάκι θα λειτουργεί κανονικά όχι όμως στην αρχική του θέση,διότι αυτό είναι αδύνατον.

 

Συγνώμη και πάλι αλλά η απαίτηση των κατοίκων είναι το αυλάκι να παραμείνει στην αρχική του θέση για να μπορεί ο ΜΥΛΟΣ του Κρυονερίου, και όχι μόνο,  να έχει αρκετή ποσότητα νερού από το ποτάμι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Κλείνοντας την κουβέντα που ομολογώ ότι έβγαλε και είδηση θα θέλατε να μας πείτε κάτι ακόμη.

Επιθυμία δικιά μου αλλά και της εταιρείας είναι να ονομαστή το έργο αυτό ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ο οποίος ήταν φίλος και επιβλέπων  και έκανε το καλύτερο δυνατόν για τον τόπο του.

Σας ευχαριστώ πολύ.

                                                                                               λ.κ.

  • Του Λευτέρη Καλιακάτσου: Του Λευτέρη Καλιακάτσου

Ο νερόμυλος του Κρυονερίου

Ο νερόμυλος του Κρυονερίου

Ο Νερόμυλος δημιουργήθηκε το 2000 απο τον...

"Το ζεύκι"

Παρουσίαση ταβέρνας "Το ζεύκι" στον Βαθύκαμπο Άρτας    

Άραχθος Χαγιάτι

Άραχθος Χαγιάτι

Το Ξενοδοχείο ''Άραχθος Χαγιάτι'' βρίσκεται στην Φτέρη...

Οινοποιείο Κώστα Βασιλείου

Οινοποιείο Κώστα Βασιλείου

Επισκεφθήκαμε το οινοποιείο του Κώστα Βασιλείου στον...

Καφενείο πλατείας Ναζαίων Κώστα Καλιακάτ…

Καφενείο πλατείας Ναζαίων Κώστα Καλιακάτσου

Τις Απόκριες επισκεφτήκαμε και εμείς το καφενείο...

kalesma